Verkennende gesprekken met Amsterdam Business School

Homepage Actueel Verkennende gesprekken met Amsterdam Business School

Met de Amsterdam Business School (ABS) van de Universiteit van Amsterdam voert dutch digital delta een verkenning uit tot een samenwerking om de in de Human Capital Agenda ICT gestelde doelen te verwezenlijken.

De samenwerking zou toegespitst kunnen worden op de studierichting Big Data & Data Science, die aangeboden wordt door de ABS. Specifiek wordt gedoeld op actiepunt 7 uit de HCA ICT: het organiseren van regionale, thematische bijeenkomsten met het onderwijs en het bedrijfsleven.

Zowel de HCA ICT als de Amsterdam Bussiness School streven daarin hetzelfde einddoel na: te voldoen aan de toekomstige vraag naar ICT-professionals.

De ABS van de Universiteit van Amsterdam heeft daarin, in samenwerking met Ortec, alvast de eerste stap gezet met de oprichting van The Analystics Academy dat opleidingen aanbiedt om bij te dragen aan de groeiende vraag naar Data Scientist en Big Data professionals. Op 29 en 30 maart vindt de tweedaagse opleiding Big Data for Managers plaatst. Meedoen? Bekijk hier het evenement op de website van ABS.

Ook interessant