Homepage Actueel Universiteit Utrecht stopt in 2021 met numerus fixus voor haar AI-opleiding

Universiteit Utrecht stopt in 2021 met numerus fixus voor haar AI-opleiding

De Universiteit Utrecht meldt in het AD dat de studie Kunstmatige Intelligentie (KI) in de afgelopen vier jaar van 40 naar 230 studenten groeien. De UU zal de in de komende jaren 3 miljoen euro investeren in het vak. Om deze groei in interesse en studenten te stimuleren schaffen stopt de UU per 2021 met numerus fixus voor de opleiding.

De studie beperkt zichzelf op dit moment tot een maximum van 150 studenten die per jaar van start mogen gaan. Op dit moment ondergaan studenten met interesse voor de bachelor opleiding twee toetsen, een beoordeling van hun resultaten op de middelbare school en vragen over hun motivatie voordat zij mogen starten. Ook sluit de UU de mogelijkheid om in te schrijven op de studie eerder dan andere studies vanwege de groeiende populariteit.

Tegenover het AD geeft de UU aan dat voor een vak waarvoor zoveel interesse is vanuit zowel studenten als de arbeidsmarkt het niet wenselijk is deze groei te beperken. De investering die de Universiteit de komende jaren gaat doen is voornamelijk bedoeld om voldoende docenten aan te trekken om de studenten te begeleiden.

Lees het volledige artikel op AD.nl

Ook interessant