Dutch Blockchain Hackathon - concreet maken van toepassingen

Homepage Actueel Dutch Blockchain Hackathon - concreet maken van toepassingen

Een groot aantal Nederlandse bedrijven, startups en scaleups, publieke organisaties, toezichthouders en kennisinstituten zijn dagelijks bezig met de verdere ontwikkeling van blockchain technologie. Met de hackathon brengt organisator Rutger van Zuidam het ecosysteem bij elkaar om samen te werken aan concrete usecases en vraagstukken en zo tot concrete toepassingen van blockchain te komen.

Bekijk de introductievideo van de Dutch Blockchain Hackathon

"Om vooruit te komen met Blockchain moeten we gezamenlijk aan de slag. Handen uit de mouwen en bouwen. Experimenteren, leren en innoveren! De hackathon creëert deze ruimte waarin start-ups, studenten, MKB, IT bedrijven en grote organisaties samen werken aan oplossingen die bijdragen aan een slimmere organisatie van onze samenleving.”, licht de oprichter van DutchChain toe.

De Dutch Blockchain Hackathon, dat ook een nieuwe website lanceerde, gaat op 10 februari 2017 officieel van start. Voor die tijd vinden er ter voorbereiding op de hackathon drie ecosystemmeetups plaats, te beginnen op 10 november bij het hoofdkantoor van ING in Amsterdam. Bekijk hier het volledige programma.

Digicommissaris Bas Eenhoorn

Digicommissaris Bas Eenhoorn onderschrijft het belang van de Dutch Blockchain Hackathon. “Er is een grote behoefte aan een plek en een netwerk waar alle overheidsinstellingen, in samenwerking met private sector, kennisinstellingen en frisse nieuwe partijen kunnen experimenteren met Blockchain technologie”, aldus de overheidsadviseur voor de digitale infrastructuur.

“De Dutch Blockchain Hackathon maakt het mogelijk om op een comfortabele manier, buiten de comfortzone te denken, doen en samen te werken. De behoefte om de succesvolle oplossingen daarna ook daadwerkelijk uit te rollen en op te schalen is minstens zo groot, want dan pas maken we het verschil. In de open sfeer en met het uitgebreide programma van de Dutch Blockchain Hackathon kunnen we innovaties die beginnen als experiment door ontwikkelen tot een waardevolle verbeteringen voor burgers en het bedrijfsleven.”

Blockchain Core Competence Center

Begin september gaf minister Henk Kamp van Economische Zaken zijn boegbeeld ICT, René Penning de Vries, de opdracht een verkenning te starten naar het belang van blockchain voor de Nederlandse economie. Om dit te realiseren voert Team ICT een verkenning uit onder strategische partners voor de oprichting van een Blockchain Core Competence Center (BC3) op.

Blockchain wordt in potentie gezien als één van de meest impactvolle innovaties sinds de uitvinding van het internet. Om de ontwikkeling van deze nieuwe technologie verder te stimuleren, ondersteunt BC3 de Dutch Blockchain Hackathon als Fieldlab.

Ook interessant