Homepage Actueel Team dutch digital delta op het ECP Jaarfestival 2021

Team dutch digital delta op het ECP Jaarfestival 2021

Op donderdag 11 november 2021 vond het ECP Jaarfestival plaats in Den Haag. Voor het eerst was deze editie, de 24e op rij, zowel op locatie als via het internet te volgen. Team dutch digital delta, de programma’s en partners hebben samen een mooie invulling gegeven aan diverse sessie binnen het programma. De hybride opzet bood de mogelijkheid om elkaar na soms zeer lange tijd weer te ontmoeten en spreken. Op deze pagina vind u een overzicht van wat er deze dag heeft plaatsgevonden en kunt u de beelden van deze sessies terugkijken.

Overhandiging van het position paper FNS

Tijdens de plenaire opening van het ECP Jaarfestival overhandigde Henk-Jan Vink van TNO het position paper Future Network Services: Communicatienetwerken voor en door Nederland aan Boegbeeld van de Topsector ICT Jeannine Peek. Arjan Wallinga van Bouwend Nederland onderstreepte het belang van de innovatie van communicatienetwerken en toepassingen voor de gebouwde omgeving.

Bekijk hieronder de overhandiging tijdens de plenaire opening

Future Network Services: belang, inhoudelijke focus en gezamenlijke ambitie

Deze sessie stond in het teken van het position paper Communicatienetwerken voor en door Nederland. Paul Wijngaard gaf na een korte introductie het woord aan dr. Frits Grotenhuis, directeur Team dutch digital delta. Grotenhuis nam de aanwezigen mee langs de lijnen van het innovatiebeleid en de sleuteltechnologie Future Network Services (FNS). Pieter Nooren van TNO nam als één van de schrijvers de aanwezigen mee langs de inhoud van het paper. Pallas Agterberg, aanwezig namens Liander beschreef helder een voorbeeld dat het belang van de meervoudige benadering van communicatienetwerken en toepassingen benadrukte.

  Bekijk hieronder de sessie:

  Eén verbindende taal voor arbeidsbemiddeling

  Deze hybride sessie werd georganiseerd door ECP, in samenwerking met congrespartner TNO. Vanuit HCA-ICT was projectleider Willeke Klinker aanwezig. Om tekorten binnen de ICT-sector goed in te vullen is het belangrijk om mensen van werk naar werk te helpen. De volgende vragen stonden dan ook centraal tijdens de sessie: Op welke manier kunnen we mensen goed van werk naar werk begeleiden? En op welke manier kan één verbindende taal ons daarbij helpen?

  Lees het verslag op hcaict.nl
  en bekijk hieronder de sessie:

  Bestuurlijk overleg Cybersecurity

  Voorafgaand aan de plenaire opening van het ECP Jaarfestival vond het bestuurlijk overleg Cybersecurity plaats op locatie in Den Haag. Het overleg dat werd gecombineerd met een lunch bracht stakeholders op bestuurlijk niveau samen om de volgende stappen te bepalen voor acties op de sleuteltechnologie Cybersecurity.

  Ook interessant