Talent Grant uitgereikt bij Jaarcongres ECP

Verkerk werd door zijn school voorgedragen als zijnde excellente student en heeft in de afgelopen jaren diverse landelijke ICT Awards gewonnen. Op dit moment volgt hij de studierichting Game Developer. Inergy zal via het beurzenprogramma zijn talenten inzetten binnen hun bedrijf.

Excellente studenten

De vraag naar getalenteerde ICT-professionals is veel groter dan het aanbod. De dutch digital delta Talent Grants richten zich op excellente studenten die een ICT-opleiding volgen op mbo-, hbo- en wo-niveau. Bedrijven bieden studenten middels een beurs de kans om zich, in aanvulling op hun opleiding, verder te ontwikkelen als ICT-professional. Dit kan door het opdoen van ervaring op de werkvloer, maar ook door het volgen van verdiepend onderwijs.

Met de Talent Grants koppelt dutch digital delta het onderwijs rechtstreeks aan bedrijven en organisaties die willen bijdragen aan het ontwikkelen van talent. Daarvoor werven we geïnteresseerde partners en selecteren we excellente studenten.

HCA ICT

De dutch digital delta Talent Grants zijn onderdeel van de Human Capital Agenda ICT, een actieplan om aan de groeiende vraag naar IT-professionals te voldoen. Onder invloed van technologische ontwikkelingen verouderen kennis en vaardigheden van ICT’ers steeds sneller, waardoor de vraag naar up-to-date gekwalificeerde ICT’ers toeneemt en het tekort verder oploopt.

Doe mee en verbind je aan de ICT-professionals van de toekomst!

Werkgevers en onderwijsinstellingen kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor de dutch digital delta Talent Grants. Bedrijven krijgen de unieke kans om zich via het beurzenprogramma als sponsor te verbinden aan dutch digital delta en aan de ICT-professionals van de toekomst. In samenspraak met het onderwijs leveren zij een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van excellente studenten. Onderwijsinstellingen dragen hun meest excellente studenten voor en helpen hen in het nog beter klaar stomen voor de arbeidsmarkt. Ga naar www.dutchdigitaldelta.nl/grants voor meer informatie over de dutch digital delta Talent Grants.

Sessie Ambities op de ICT arbeidsmarkt - Jaarcongres ECP

Team ICT van dutch digital delta was dit jaar met twee sessies vertegenwoordigd op het Jaarcongres van het onafhankelijke ICT-platform ECP.

De sessie Ambities op de ICT arbeidsmarkt werd ingeleid door Louis Spaninks, coördinator van de Human Capital Agenda ICT. Hij onderstreepte hoe belangrijk het is om het bedrijfsleven actief te betrekken in het onderwijs. Bedrijven spelen een belangrijke rol in het verkleinen van het gat tussen vraag en aanbod van ICT'ers. Spaninks vertelde hoe kennis en kunde van het bedrijfsleven al actief worden ingezet met de campagnes Geef IT Door en de IT Talent Grants, beiden onderdeel van de Human Capital Agenda ICT.

Een voorbeeld van een bedrijf dat actief aan talentontwikkeling bijdraagt is LinkedIn. Raymond Hüner en Eelco van der Vorm lichtte toe hoe het data driven platform van LinkedIn met 467 miljoen leden, 3,5 miljoen bedrijfsprofielen en 7 miljoen banen economische kansen voor bedrijven en werknemers over de hele wereld biedt. Naast de al bekende mogelijkheden als netwerken, profileren van werkervaring, vergaren van kennis en participeren in groepen, kwam ook de nieuwe tool LinkedIn Learning aan bod. Bekijk hier de presentaties van Louis Spaninks, Raymond Hüner en Eelco van der Vorm en lees hier het sfeerverslag van het Jaarcongres ECP.