Speeddaten met kwartiermaker Aazami op de Innovation Expo

Homepage Actueel Speeddaten met kwartiermaker Aazami op de Innovation Expo

Bezoekers van de Innovation Expo in Amsterdam kunnen op donderdag 14 april speeddaten met Arash Aazami, kwartiermaker energie Commit2data. Aazami is aanwezig in de stand van het Ondernemersplein en gaat in gesprek met ondernemers die willen innoveren met Big Data.

In de stand zijn verder Big Data-deskundigen van SurfSara en het Big Data Value Centre aanwezig die toelichten welke tools er vanuit de overheid worden aangeboden om ondernemers de eerste stappen te laten zetten op Big Data-gebied.

Data als drijver energietransitie

Arash Aazami zal in het bijzonder ingaan op de innovatiemogelijkheden in het energieveld. Hij ziet data als een belangrijke drijver om de transitie van fossiele naar duurzame energie mogelijk te maken. Dit sluit goed aan op het thema van de expo ‘Sustainable Urban Delta’: een groene, creatieve megastad die vooroploopt in het ontwikkelen van innovaties als fotonica, zelfrijdende auto's en biobased productie.

Commit2data

Arash Aazami die met zijn bedrijf Kamangir verbonden is aan het Cambridge Innovation Centre en voorheen leiding gaf aan zijn eigen energiebedrijf, is sinds 1 februari als kwartiermaker energie voor het innovatieprogramma Commit2data aan de slag. Commit2data biedt ondernemers, wetenschappers en de overheid de kans om in een publiek-private samenwerking nieuwe businessmodellen en -kansen met big data te ontdekken. Het gaat om de sectoren Energie, Life Sciences & Health, en Safety & Security. Via deze programma’s komen samenwerkingen tot stand, wordt er kennis gedeeld en zijn er voor ondernemers en onderzoekers routes naar financiering te vinden.

Lees hier alvast een kort interview met Aazami.

Meer over de Innovation Expo

Sustainable Urban Delta is het thema van de Innovation Expo op 14 april 2016. Onder deze noemer daagt de Innovation Expo innovatieve mensen uit om antwoorden te geven op de maatschappelijke vragen die er liggen. Denk aan waterbeheer, energie, voedselvoorziening, mobiliteit, logistiek, zorg, life sciences, circulair bouwen, connectiviteit, ICT, robotica, personalized medicine, biobased producten, sociale innovaties en natuurvraagstukken.

Er komen 4000 bezoekers, waaronder buitenlandse handelsdelegaties, Nederlandse ondernemers, wetenschappers, studenten en beleidsmakers. Het initiatief voor dit tweejaarlijkse evenement (eerder: Innovatie-estafette) ligt bij de ministeries van IenM, EZ en BZK. De dag sluit aan bij de nieuwe branding van de Nederlandse Topsectoren, de Nationale Omgevingsvisie en Agenda Stad: Nederland werkt aan oplossingen voor de global challenges en wil zijn kennis delen.

Ook interessant