Smart Industry vraagt om standaardisatie

Homepage Actueel Smart Industry vraagt om standaardisatie

Het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid gaan in de komende jaren samenwerken om de brede toepassing van standaarden te stimuleren ten behoeve van Smart Industry.

Tijdens het Business Software Event 2016 in Den Bosch heeft Willem Vermeend, lid van de stuurgroep Smart Industry, de actieagenda voor deze samenwerking in ontvangst genomen.

De actieagenda is opgesteld door het bedrijfsleven in samenwerking met FME, NEN, TNO en het ministerie van Economische Zaken en moet het gebruik van standaarden voor de digitalisering van de industrie bevorderen. Ook moet het helpen om Nederland internationaal beter te positioneren bij de ontwikkeling van nieuwe ICT- en industriestandaarden.

Nieuwe technologieën vragen om nieuwe standaarden

De Nederlandse maakindustrie werkt in het programma ‘Smart Industry’ aan de inzet van nieuwe technologieën zoals big data processing, het Internet of Things, nieuwe adaptieve robots, 3D printing en sensortechnologie. Deze ontwikkelingen bieden kansen om producten op maat te maken tegen lagere kosten met een hogere kwaliteit – en zodoende om in Nederland concurrerend te kunnen blijven produceren. Standaarden zijn nodig om deze technologieën goed in te kunnen zetten, bijvoorbeeld met betrekking tot veiligheid en technische integratie. Bestaande standaarden moeten daarvoor worden aangepast en in sommige gevallen zijn nieuwe standaarden nodig.

Lees meer over de actieagenda op de website van Smart Industry

Ook interessant