Regio Deal Noordoost Brabant een feit

Homepage Actueel Regio Deal Noordoost Brabant een feit

In de Regio Deal Noordoost Brabant werken regio, provincie en rijk samen met bedrijven en kennisinstellingen aan de leefbaarheid en brede welvaart in Noordoost-Brabant. Voor de totstandkoming van deze Regio Deal stelt het Rijk 10 miljoen euro beschikbaar.

Gemeenten, waterschappen in Noordoost-Brabant en de provincie Noord-Brabant leggen zelf zo’n 18 miljoen euro in. Samen met de bijdrage van bedrijfsleven wordt er daarmee de komende jaren ruim 40 miljoen euro extra in de toekomst van de regio geïnvesteerd. AgriFood Capital is één van de partners van de Regio Deal Noordoost Brabant.

Elies Lemkes, Gedeputeerde Landbouw, Voedsel en Natuur, Provincie Noord-Brabant zegt hierover: “In Noordoost-Brabant zijn landbouw en voedselproductie van oudsher de motor van de regionale economie. De manier waarop we voedsel produceren, distribueren en consumeren staat vandaag voor grote transities. Mijn sterke overtuiging is dat Noordoost-Brabant door de Regio Deal deze transities ook nu weer om weet te zetten in kansen; voor zowel de landbouw als de natuur. Een vitale regio waar de voedselsector, onze economische kracht, opnieuw een gewaardeerd onderdeel is van wonen, leven en werken.”

Lees meer over de volledige Regio Deal in dit informatieve boekje of op de website van Regio Noordoost Brabant.

Ook interessant