Netwerkbijeenkomst DHPA in teken scholing

Homepage Actueel Netwerkbijeenkomst DHPA in teken scholing

De eerste netwerkbijeenkomst van DHPA voor 2016 stond in het teken van human resources en scholing. Daarmee sloot het perfect aan bij de HCA ICT van dutch digital delta. Coördinator Louis Spaninks nam dan ook het woord bij de bijeenkomst.

De keuze voor het thema werd gemaakt omdat het bleek te leven onder de achterban van de Dutch Hosting Providers Association (DHPA). Voor veel deelnemers is het een uitdaging om zelf scholingstrajecten op te zetten of om te bepalen hoe zij om moeten gaan met de balans tussen werk en privé van medewerkers. Hoogste tijd dus om eens de ‘zachtere’ kant van het cloud providersvak te belichten en handvatten te bieden voor kwesties die op dit gebied spelen.

ICT-onderwijs en ICT-bedrijven

De middag werd gestart met een presentatie van Spaninks, coördinator van de HCA ICT. Spaninks ging onder meer in op de wisselwerking tussen het ICT -bedrijfsleven en het onderwijsveld. Zijn boodschap was dat beide partijen er belang bij hebben dat samengewerkt wordt op het vlak van kennisdeling en het scheppen van stage en werkervaringsplekken voor studenten. Hoewel het ICT -onderwijs en het ICT -bedrijfsleven soms twee gescheiden werelden lijken, hebben beide er baat bij om samenwerkingen te intensiveren. Zo kunnen ICT -bedrijven bijvoorbeeld colleges aan studenten verzorgen of stageplekken creëren om zo hun medewerkers van de toekomst van een solide basis te voorzien.


Cloud providers
De volgende spreker was Oscar van Veen, associate partner bij talent management bureau PriMAN. Van Veen ging in op methodieken waarmee bedrijven er voor kunnen zorgen dat hun medewerkers in hun element komen. Een van die methodes is de Talent Motivatie Analyse, ofwel TMA. Door middel van deze methode wordt inzichtelijk gemaakt wat iemands drijfveren zijn en waar kwaliteiten en valkuilen liggen. Voor cloud providers geldt dat het belangrijk is dat ook deze kwaliteiten van medewerkers aandacht krijgen, en er niet alleen een focus is op ‘harde’ kennis over de diensten die geleverd worden. Op die manier kan een betere balans tussen werk en privé gecreëerd worden en wordt ook inzichtelijk gemaakt of medewerkers het contact met klanten waarderen en of daar nog verbeterpunten liggen.

Tot slot presenteerde DHPA voorzitter Sven Visser de plannen voor 2016. Hij kondigde aan dat op 16 juni de eerste DHPA Awardshow zal worden georganiseerd, een event waarbij DHPA deelnemers en individuele medewerkers in de spotlights zullen staan. Er zullen onder meer awards worden uitgereikt voor partner of the year, innovatie en onderwijs. Onderaan dit bericht staan alle awards die uitgereikt zullen worden en we willen onze deelnemers alvast uitnodigen om nominaties aan te dragen.

DHPA Awards
De DHPA Awards zullen de jaarlijkse DHPA Techday gaan vervangen. Een van de redenen daarvoor is dat de Techday uit zijn jasje was gegroeid en daardoor het oorspronkelijke doel, een gezellige dag voor medewerkers uit de sector, voorbij geschoten was. Naast deze verandering kondigde DHPA voorzitter Sven Visser aan dat er een nieuw SLA framework opgesteld gaat worden en er een loon benchmarking rapport in de maak is. Daarnaast zal de DHPA op korte termijn een nieuwe directeur zal aankondigen.

De eerste DHPA Netwerkbijeenkomst van 2016 was een geslaagde bijeenkomst met veel positieve reacties van bezoekers. Het bevestigde dat ook ‘zachtere’ thema’s zoals scholing en HR spelen bij deelnemers en dat er daarom met deze bijeenkomst in een behoefte voorzien werd.

Lever alvast genomineerden aan voor de DHPA Awardshow!

We willen onze deelnemers graag vragen om genomineerden aan te leveren voor de eerste DHPA Awardshow in de volgende categorieën:

● Partner of the year meeste waarde toegevoegd aan de hosting markt
● Digital gateway award economisch en maatschappelijk belang voor de sector en Nederland
● Innovation award beste/meest innovatieve hosting project
● Beste industry partner (gekozen door de deelnemers)
● Aanmoedingsprijs n.a.v. screw up of the year
● Education Award beste sector gerelateerde educatie
● Gouden Wolk beste eindklant die voorop loopt in de cloud

Ook interessant