Meer aandacht voor cybersecurity op mbo's

Homepage Actueel Meer aandacht voor cybersecurity op mbo's

Op advies van het bedrijfsleven en onderwijs gaan mbo's die ict- opleidingen verzorgen meer aandacht besteden aan cyberveiligheid. SBB stelt dat in 2019 grondige aanpassingen plaats zullen vinden.

In een artikel besteed de NOS aandacht aan het tekort aan aandacht voor deze specialisatie. Volgens de omroeporganisatie wordt veilig programmeren daarom een verplicht onderdeel op de opleidingen. Verleden jaar volgden slechts 480 van de duizenden ingeschreven studenten een keuzevak cybersecurity. Ook zullen de examens – die in sommige gevallen al jaren oud zijn- worden herzien.

Hybride Docent

Ontwikkelingen in de cybersecurity volgen zich razendsnel op waardoor het voor onderwijsinstellingen lastig kan zijn up-to-date te blijven. Een aantal opleidingscentra heeft er daarom al voor gekozen om op te trekken met het bedrijfsleven. Bijkomend probleem is het tekort aan ICT docenten. ICT’ers kiezen vaker voor een baan in het bedrijfsleven dan in het onderwijs. Een oplossing kan liggen in het opleiden van hybride docenten die beide combineren. Kennis uit het bedrijfsleven wordt zo doorgeven in het onderwijs.

Ook interessant