ICT Job Festival Groningen

Homepage Actueel ICT Job Festival Groningen

Op woensdag 16 mei vindt in Groningen het Job Festival plaats. Tijdens dit festival kunnen studenten ICT van de Hanze Hogeschool kennismaken met meer dan 50 bedrijven uit de regio.

De vraag naar goede ICT’ers is al jarenlang onverminderd hoog. ‘We zijn altijd op zoek naar goeie ICT’ers en dankzij het Job Festival van de Hanze maken we kennis met de beste studenten. We zijn daarom al jaren van de partij’, zegt Edwin ter Borg, directeur van Atos Noord.

Studenten kunnen op zoek naar stage- en afstudeerplekken, traineeships of banen. Trijnie Faber, directeur ICT studies op de Hanze Hogeschool: “Het is geen geheim dat er momenteel een groot tekort is aan goed geschoold technisch personeel. Wat is er nou mooier dan onze ruim tweeduizend ICT-studenten al tijdens de studie een baan mee te geven?”

Startups

Naast ‘grote’ bedrijven zoals Atos Noord wil de organisatie van het festival ook veelbelovende, jonge bedrijven de kans bieden zich te presenteren tijdens het Job Festival. Omdat deze startups vaak nog niet over dezelfde middelen voor promotie beschikken is er voor hen een speciale plek op het terrein gecreëerd. Studenten kunnen zo direct in aanraking komen met de inventiviteit en ondernemersgeest die deze bedrijven kenmerkt.

Digital Society Hub

Naast een banenmarkt worden er workshops en lezingen georganiseerd om de studenten voor te bereiden op een succesvolle start van hun carrière.

Het Job Festival vindt plaats op het EnTranCe- terrein van de Hanzehogeschool. Hier is ook de Digital Society Hub gevestigd. In deze innovatiewerkplaats van het instituut voor Communicatie, Media en IT werken onderwijs en bedrijfsleven samen aan nieuwe innovaties op het gebied van ICT, interactieve media en communicatie.

Meer informatie en tickets vindt u hier.

Ook interessant