Geef IT Door sterk van start in 2016

Homepage Actueel Geef IT Door sterk van start in 2016

Het Geef IT Door-project, onderdeel van de Human Capital Agenda ICT, beleeft een sterke start in 2016. In januari werden maar liefst 19 gastlessen georganiseerd en ook in februari is de agenda volgeboekt.

In de tweede maand van het jaar staan nog eens 17 gastlessen op het programma en ook voor de maanden maart en mei zijn de eerste 10 lessen ingepland.

Het doel van Geef IT Door, dat bijdraagt aan actiepunt 1 van de HCA ICT en door dutch digital delta uitgevoerd wordt in samenwerking met Nederland ICT, CIO Platform Nederland, DINL en ECP, is om dit jaar 150 gastlessen te organiseren. Dat is een verdubbeling ten opzichte van het bereikte aantal lessen in 2014 en 2015.

Geef IT Door is een initiatief dat leerlingen een beter beeld geeft van de vele en veelzijdige carrièrekansen op de arbeidsmarkt voor ICT-professionals. Geef IT Door wil leerlingen stimuleren een opleiding in of met ICT te kiezen die hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot.

Daarnaast neemt de behoefte aan een beroepsbevolking met eigentijdse ICT-vaardigheden alleen maar toe. De arbeidsmarkt vraagt om duurzaam inzetbare werknemers die kunnen omgaan met nieuwe technologische ontwikkelingen en deze kunnen toepassen in een snel veranderende wereld.

In de komende tijd worden onder andere lesmodules Big Data en Cyber Security ontwikkeld in samenwerking met IT-professionals en docenten.

Ook interessant