Geef IT Door lanceert nieuw matchingsysteem

De landelijke campagne Geef IT Door heeft haar matchingsysteem gedigitaliseerd. Door het online koppelen van ICT-professionals aan scholen, kan er sneller voldaan worden aan de vraag naar gastlessen. Zodoende bereikt Geef IT Door nog meer jongeren.

Geef IT Door is sinds de lancering in 2015 enthousiast ontvangen door vele scholen en professionals. Het bereik van de campagne is in die periode enorm gegroeid en het aantal gastlessen op scholen verspreid door heel Nederland neemt toe.

Deze groei vroeg echter om een meer geautomatiseerde en professionele aanpak. Daarom ontwikkelde Dialogic, samen met ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, een nieuw Geef IT Door matchingsysteem.

Voor enthousiaste leerlingen, ouders en docenten die graag meer willen weten en/of na de les zelfstandig aan de slag willen met digitale (basis)vaardigheden, is er ook een informatieportal ontwikkeld. In deze portal zijn handige tools, materialen en websites te vinden om thuis of in de klas verder aan de slag te gaan.

Geef IT Door brengt praktijkkennis naar scholen en laat jongeren kennis maken met digitale geletterdheid en de beroepsmogelijkheden die er zijn in de ICT. Geef IT Door streeft ernaar jongeren te enthousiasmeren om te kiezen voor een opleiding en carrière in de ICT-sector, alsook docenten te stimuleren om dit uit te dragen.