Flinke investering in innovatieprojecten MKB Zuid-Holland

Homepage Actueel Flinke investering in innovatieprojecten MKB Zuid-Holland

Zuid-Hollandse MKB’ers die gezamenlijk een innovatieproject willen starten kunnen daarvoor vanaf september 2017 subsidie aanvragen. De provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het ministerie van Economische Zaken stellen hiervoor 1,5 miljoen euro beschikbaar.

Daarmee geven de samenwerkende partijen een impuls aan de transitie naar een nieuwe economie.

De 1,5 miljoen euro komt beschikbaar via een regionale variant van de Innovatie Prestatie Contracten (IPC): IPC-Zuid-Holland. Het IPC is al een bekende, landelijke regeling van het ministerie die gezamenlijke innovatieprojecten van 10 tot 20 bedrijven ondersteunt. Voor het eerst wordt deze regeling nu toegespitst op de kracht en ambities van een regio. Het IPC-Zuid-Holland maakt de regio klaar voor de toekomst, door regionale samenwerkingsverbanden op het gebied van innovatie te initiëren en te versterken.

Aanvragen subsidie vanaf september

De provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het ministerie van Economische Zaken stellen allen 500.000 euro beschikbaar voor de regeling. Vanaf september kunnen ondernemers een aanvraag indienen via de website van RVO . IPC-Zuid-Holland is een pilot en wordt tegelijk met de landelijke regeling opengesteld. Bij succes wordt de regionale IPC mogelijk ook in andere regio’s geïntroduceerd.

Officiële bekendmaking van Ministerie van Economische Zaken

Voorlichtingsbijeenkomst

Voor geïnteresseerde ondernemers worden voorlichtingsbijeenkomsten gehouden. Kijk voor de data op de website van RVO.

Ook interessant