Homepage Actueel FD.nl: Technische MBO-opleidingen blijven een mannenbolwerk

FD.nl: Technische MBO-opleidingen blijven een mannenbolwerk

Op 27 januari jl. meldt het FD dat van iedere 100 mbo-studenten die starten aan een opleiding in de techniek of ICT er slechts 4 vrouwelijk zijn. Experts noemen deze cijfers zonde en geven aan dat scholen en bedrijven met kleine aanpassingen veel meer vrouwen zouden kunnen aantrekken en behouden.

In het artikel komt Kelsey Kormelink aan het woord. De 22 jarige is nu werkzaam als werktuigbouwkundige en staat dagelijks bij een machinefabriek in Haaksbergen aan een freesbank. Het werk geeft Kormelink plezier, maar over haar tijd op het mbo is zij minder te spreken. Bij het FD omschrijft zij de periode als ‘een hel’. Kormelink, die als spreker aanwezig was op een door VHTO georganiseerde onderwijsconferentie in Utrecht beschrijft hoe zij samen met één ander meisje in een klas vol jongens zat. ‘Alle ogen waren op ons gericht. Ik voelde me vaak buitengesloten en belachelijk gemaakt.’

De ontwikkelingen tussen 2014 en 2018 laten zien dat er weinig ontwikkeling is in het aandeel vrouwelijke studenten aan technische mbo-opleidingen. Een stijging van 13% naar 13,95% voor het gemiddelde en voor de opleidingen ICT, techniek en procesindustrie wordt de 4% niet gehaald. De cijfers komen uit het rapport 'Meisjes en vrouwen in het onderwijs en op de arbeidsmarkt' van VHTO.

Ingenieur en bestuurslid bij ROC van Twente Trudy Vos gebruikt in haar reactie de woorden schande en doormodderen. Zij vindt de ontwikkelingen ondermaats en pleit voor het breder aantrekken van mensen voor de techniek. De techniek heeft tekorten en het aantrekken van studenten met een migratieachtergrond en meiden zijn logische groepen waarvan er nu veel te weinig studenten zijn.

Enkele van de suggesties voor het verbeteren van leeromgeving mbo-studentes uit het artikel:

  • Betere ondersteuning en aandacht binnen de school en stage.
  • Meer vrouwelijke rolmodellen (alumni)
  • Meer vrouwelijke techniekdocenten
  • Een netwerk van vrouwelijke alumni voor gastlessen
  • Verbeteren van de dialoog tussen studentes, docenten, bestuurders en stagebegeleiders
  • Stagebedrijven selecteren op basis van vrouwvriendelijkheid
  • Organiseren activiteiten voor vrouwelijke studenten

Lees het volledige artikel, geschreven door Ilse Zeemeijer op FD.nl (registratie noodzakelijk)

Ook interessant