Dutch Technology Week van start

Homepage Actueel Dutch Technology Week van start

Maandag 4 juni start de Dutch Technology Week. Hightechbedrijven, kennisinstellingen en andere betrokken laten de komende week de laatste trends en innovaties zien in de high tech sector.

De week duurt van 4 tot 9 juni en wordt voor de zevende keer georganiseerd. Meer dan 150 organisaties tonen wat het inhoudt om te werken aan technologische ontwikkelingen die de wereld veranderen. De evenementen zijn voor iedereen, jong, oud, professional of techniekliefhebber. Zo kunnen jongeren kennis maken met de nieuwste technologieën tijdens Night of the Nerds en kunnen geïnteresseerden via de High tech-ontdekkingsroute kennis maken met het werk van organisaties als VDL, ASML en de Technische Universiteit Eindhoven.

Onderdeel van deze week is ook de lancering van Upgrade.nl. Deze coalitie van (technologie)bedrijven, kennisinstellingen, overheden en mediapartijen wil héél Nederland meenemen in de technologische transitie. Upgrade.nl is een initiatief van de Dutch Technology Week en FME, ondernemersorganisatie in de technologische industrie. Samen met bedrijven als ASML, Philips, ING en KPN wil de coalitie samen met het onderwijs en maatschappelijke organisaties aan projecten die de burger 'tech wise' maken.

De sector kampt daarnaast met een groot tekort op de arbeidsmarkt. Dat upgrade.nl ook dáár aan een oplossing kan bijdragen staat vast. Landelijk coördinator Human Capital Agenda ICT Louis Spaninks:

‘De technologische sector kampt al jarenlang met een krapte op de arbeidsmarkt. De sector moet bovendien concurreren met andere bedrijfstakken in het aantrekken van goed opgeleid ICT personeel. Wat ons betreft ligt het antwoord op deze vraag dan ook in het verder uitbouwen van dergelijke samenwerkingen tussen bedrijfsleven en onderwijs. Initiatieven als Upgrade.nl zijn dan ook onmisbaar in het benadrukken van de rol van ICT in de technische sector en de carrièrekansen die daarbij komen kijken’

Ook interessant