dutch digital delta op Industrial Technologies 2016

Het IT-bedrijf Storro, aangesloten bij Nederland ICT, presenteert bijvoorbeeld hoe je kunt samenwerken zonder de cloud. Ook kunnen geïnteresseerden meer te weten komen over Commit2data, het nieuwe onderzoeksprogramma van team ICT waarin wetenschap en bedrijfsleven samen aan kansrijke big data toepassingen werken.

Creating a smart Europe

Prins Constantijn zal de conferentie openen waarna sprekers als Peter Wennink (CEO ASML) en Max von Zedtwitz (Director, GLORAD Center for Global R&D and Innovation) de acties zullen noemen die nodig zijn om van Europa een concurrerende industrie te maken die geschikt is voor de toekomst. Thema’s die op het programma staan zijn New Collaborations, Revolution by Technology and Innovation, Creating Impact en Fostering Smart and Sustainable Growth.

Van 22 tot en met 24 juni vindt in de RAI Amsterdam de Europese conferentie Industrial Technologies 2016 plaats. Op deze driedaagse conferentie met de titel Creating a smart Europe komen onderzoekers, industrie, onderwijs, financiers en beleidsmakers van de Europese maak- en procesindustrie bij elkaar.

Samen zullen zij de prioriteiten vaststellen die nodig zijn om het Europese industriële ecosysteem te versterken en zo een Smart Europe te realiseren. De conferentie wordt georganiseerd door het Ministerie van Economische Zaken en is een geassocieerd evenement van het Nederlands voorzitterschap.

Meer over Commit2data

Commit2Data biedt een uitgelezen mogelijkheid om nieuwe businessmodellen en -kansen te met data te ontdekken. Het groeiende, internationale programma richt zich op specifieke toepassingsgebieden zoals Smart Industry, energievraagstukken, zorguitdagingen en logistiek. Daarbij worden drie primaire programmalijnen gehanteerd: onderzoek, valorisatie en disseminatie.

Bij onderzoek gaat het om meerjarige publiek-private samenwerkingen tussen wetenschap en bedrijfsleven. Bij valorisatie en disseminatie betreft het kort lopende projecten met kennispartners. Bijvoorbeeld een hands-on sessie van het Big data Value Centre waarin een ondernemer de waarde leert kennen van zijn data. Commit2Data biedt daarmee kansen voor zowel de wetenschap, het grootbedrijf als het midden- en kleinbedrijf. Een overzicht van thema’s en uitstaande calls vindt u hier.