Den Haag lanceert ‘Startup in Residence’

‘Startup in Residence’ koppelt talent en innovatieve bedrijven aan vraagstukken waarbij de gemeente als ontwikkelingspartner optreedt.

Wethouder Karsten Klein (Stedelijke Economie, Zorg en Havens) licht toe: “Voor Den Haag snijdt Startup in Residence aan twee kanten. Economisch succes
en maatschappelijke impact gaan in de Haagse ‘impact economy’ hand in hand.”

“Als stad willen we een canvas zijn voor de experimenten en innovaties van ondernemers. Juist vraagstukken zoals veiligheid, recht, water worden via dit programma lokaal aangepakt. We laten ons graag verrassen door de out-of the box ideeën van startups.”

Start tweede editie Startup in Residence

Op 18 april ging de tweede editie van start waarin acht vraagstukken bekend werden gemaakt. Startups worden opgeroepen om mee te doen. Vraagstukken variëren van het verduurzamen van daken, meer levendigheid creëren in het Beatrixkwartier, Scheveningen beter bereikbaar maken tijdens het vuurwerkfestival tot energiebesparing bevorderen onder woningeigenaars.

Bekijk hier een overzicht van alle Urban Challenges

Meedoen

Een deskundige jury selecteert de beste ideeën. Deze ontvangen een investering van €7500,-
om een eerste prototype te bouwen. Ook krijgen de startups een training van 4 maanden met coaching. Op basis van het prototype wordt besloten of een pilot zal worden uitgevoerd binnen de Gemeente en extra investeringen worden gedaan. Tot en met 30 mei kunnen startups hun ideeën aandragen.