Bijeenkomst over kansen en uitdagingen Big Data

Van dinsdag 1 tot en met donderdag 4 maart vindt de The Hague BDV Small Big Data Summit plaats over de kansen en maatschappelijke uitdagingen van Big Data. Organisator van de summit is de Big Data Value Association (BDVA), een vereniging van belanghebbenden uit de politiek, wetenschap en industrie. dutch digital delta is partner van deze summit.

Als u aanwezig wilt zijn bij deze summit dan kunt u zich hier aanmelden.

Tijdens deze summit staan de kansen en uitdagingen van Big Data voor Europa, haar ondernemingen en burgers centraal. Er is een inspirerend programma georganiseerd met sessies over innovatiemogelijkheden, juridische ontwikkelingen en beleidsimplicaties.

Ook is er volop gelegenheid om te netwerken en samenwerkingen te starten voor opkomende calls. Dutch digital delta verzorgt een keynote speech met Boudewijn Haverkort, voorzitter van het meerjarig onderzoeks- en innovatieprogramma COMMIT2Data, en coördineert de paneldiscussie over de maatschappelijke impact van big data.

Paneldiscussie ‘The Societal Impact of Big Data’

Tijdens deze paneldiscussie op woensdagmiddag 2 maart gaat Arie van Bellen (directeur van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving) het gesprek aan met het bedrijfsleven, de wetenschap en politiek. De centrale vraag is hoe Europa de kracht van big data kan benutten zonder menselijke waarden als privacy en autonomie uit het oog te verliezen. Sprekers die tot op heden hebben toegezegd zijn Anna Donovan (onderzoeksanalist bij Trilateral Research & Consulting), Jeroen van den Hoven (hoogleraar ethiek aan de TU Delft), Linda Kool (senior onderzoeker bij het Rathenau Instituut), Ulrich Mans (‪research futures bij het Centre for Innovation aan de Universiteit Leiden) en Rob Nijman (directeur Publieke sector bij IBM).

Meer informatie over het programma en aanmelden leest u hier