Dag van de Digitale Overheid

Op de Dag van de Digitale overheid scherpen 500 ambtenaren hun digitale vaardigheden. Ze verdiepen zich in blockchain en robotica en ervaren zo de invloed van digitalisering op hun beroep.

Het centrale congres wordt georganiseerd in het Bouw & Infrapark in Harderwijk. Daarnaast worden er bij diverse overheden in het hele land decentrale studiedagen georganiseerd. Tijdens het congres verdiepen circa 500 ambtenaren zich in de invloed van digitalisering op het functioneren van de overheid. Centraal staan de vaardigheden die een ambtenaar nodig heeft in de gedigitaliseerde samenleving en voor de banen van de toekomst. De dag wordt georganiseerd door Stichting Digitale Overheid.

Dit jaar doen de gemeenten Tholen, Sittard-Geleen, Veenendaal en Apeldoorn mee. De Gemeente Harderwijk is dit jaar partner en gastheer van de Dag van de Digitale Overheid.

Wat is de Dag van de Digitale Overheid?

De Dag van de Digitale Overheid bestaat uit een centraal congres in Harderwijk dat verbonden is met decentrale studiedagen bij diverse overheden door het hele land. Het congres mobiliseert ca. 500 ambtenaren die zich deze dag samen verdiepen in de invloed van digitalisering op het functioneren van de overheid. Met nadruk staan de vaardigheden voorop die de ambtenaar nodig heeft in een gedigitaliseerde samenleving centraal, de zogenoemde Future Work Skills. Aan de hand van twee concrete ontwikkelingen - robotica en blockchain- maken ambtenaren kennis met soft skills. Digitalisering op de werkvloer betekent immers dat vaardigheden als samenwerken, zelfsturing en creativiteit veel meer dan eerder het geval een vereiste worden. Het congres onderstreept zo het belang van een duidelijke visie omtrent digitale scholing van werknemers om ze op de toekomst voor te bereiden, onderdeel van leven lang leren.