Scholieren inspireren en informeren

Homepage Human Capital Scholieren inspireren en informeren

De Nederlandse digitaliseringsstrategie zet in op ander werk en nieuwe vaardigheden voor het bouwen van een goed fundament voor digitalisering. Interesse voor IT-gerelateerde beroepen kan vroeg worden gewekt. Om een goede keuze te kunnen maken voor je vervolgopleiding en om voorbereid te zijn op (grotendeels onbekende) beroepen van de toekomst is het van groot belang dat kinderen en jongeren digitaal geletterd worden en dat zij goede informatie krijgen over de arbeidsmarkt voor ICT’ers.

Daarom gaat de HCA ICT ook in 2019 actief scholieren in middelbare scholen inspireren en informeren over de mogelijkheden die de arbeidsmarkt voor ICT’ers biedt. Essentiele partners in dit programma, zijn de 160 bedrijven en 225 IT-professionals die zich sinds de start hebben aangemeld om gastdocenten beschikbaar te stellen voor Geef IT Door. 

Groeien naar meer professionals en scholen

In 2019 wordt de focus verlegd van het managen van het matchingsproces naar het groeien van het project met meer professionals en meer scholen, waardoor meer middelbare scholieren gastlessen kunnen krijgen. Dit doen we door het creëren van strategische samenwerkingen op inhoud en in de regio.

ECP zet in 2019 Geef IT Door om in een samenwerking met PBT, en mogelijk anderen. Samen met PBT onderzoeken we de ideale vorm van samenwerken en hoe we gezamenlijk meer resultaat kunnen bereiken.

Daarnaast werken we aan de zichtbaarheid en het netwerk van Geef IT Door per regio door aan regionale relevante evenementen deel te nemen (zoals de Techniekdagen Gooi- en Vechtstreek in maart). Hiervoor kunnen we aansluiten bij de activiteiten uit actielijn 1.

Ook interessant