Samenwerken

Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus. Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit.

Hoe kunnen wij samenwerken?

Wat is voor u belangrijk, welke kennis zoekt u over een ICT-innovatie en hoe wilt u samenwerken?

Welke financieringsinstrumentaria bestaan er om samenwerking in publiek-private samenwerking vorm te geven?

Samen denken we na over de beste innovatiepartners, kenniscoalities en financieringsmogelijkheden behorende bij een mogelijke publiekprivate samenwerking

Via onze kwartiermakers

Team ddd heeft binnen verschillende maatschappelijke uitdagingen en sectoren kwartiermakers die partijen en ICT-innovatie vragen bundelen om te komen tot (kennis)vraagstukken die in publiek-private samenwerking kunnen worden opgepakt. Zij treden graag met u in contact hierover. Neem contact met ons op en wij brengen u in contact met een kwartiermaker.

Neem contact met ons op

Via onze innovatie-coalities

Digitale innovaties transformeren de manier waarop we leven en werken. Om deze innovaties te ondersteunen en te stimuleren heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) de website dutch digital delta in het leven geroepen. Onderdeel hiervan zijn verschillende samenwerkingen die zich richten op de belangrijkste onderzoeksgebieden.

Uw voordelen

De voordelen van samenwerken, kennisdelen- en ontwikkelen in publiek-private samenwerking met Team ddd zijn:

  1. Snellere ontwikkeling van kennis - meer partijen werken samen aan een oplossing
  2. Goedkopere voorinvesteringen - leverage van andere partners en publieke middelen
  3. Beter inzetbare totaaloplossingen - meer partijen kunnen tot betere oplossingen komen, inclusief ecosysteembenadering en aandacht voor juridische aspecten
  4. Toegang tot kennis/Human Capital
  5. (Beleids)wind in de rug door aansluiting bij langjarig missiegedreven innovatiebeleid

Afhankelijk per programma, coalitie of samenwerkingsverband gelden ook onderstaande voordelen voor u:

  1. Marketing - versterkende profilering en aandacht in de media & events op specifieke thema’s
  2. Strategische business voordelen - kennisvoorsprong en als eerste op de hoogte over beleid, randvoorwaarden en ontwikkelingen in het veld
  3. Public Affairs - invloeduitoefening door inbreng ideeën vanuit een maatschappelijke context
  4. MVO - positioneren met maatschappelijke ontwikkelingen op thema’s

Bekijk de innovatie-coalities

Financiering

Calls

Team ddd draagt bij aan het missiegedreven innovatiebeleid van de Rijksoverheid. Dit beleid wordt ondersteund door NWO binnen de hoofdlijn MISSIE van het Kennis- en innovatieconvenant (KIC) 2020-2023. NWO ontwikkelt daarbinnen jaarlijks een aantal grote thematische programma’s met een omvang tussen de 5 en 15 miljoen euro, de missiegedreven programma's. Onderzoekers dienen voorstellen in voor samenwerkingsprojecten, met een budget van 750.000 tot 4 miljoen euro per voorstel.

Bekijk de openstaande calls

Financiële Instrumentaria

Om innovatie en onderzoek te stimuleren zijn in het kader van het topsectorenbeleid allerlei (financiële) instrumenten in het leven geroepen. Deze instrumenten variëren van het stimuleren van netwerken, het laagdrempelig organiseren van advies op maat tot het mede financieren van onderzoek in publiek-private samenwerkingen. Een overzicht van de verschillende instrumenten vindt u in een presentatie in het zijmenu. Hieronder vindt u een screenshot van de leeswijzer die fasen in digitaal onderzoek en innovatie beschrijft, gekoppeld aan diverse instrumentaria uitstaande bij onze innovatiepartners vanuit de Nationale Wetenschapsagenda, NWO, TNO, RVO, EU-instrumentaria, regio’s, Human Capital, PPS-toeslag voor onderzoek en innovatie en specifieke calls gericht op maatschappelijke uitdagingen.

Leeswijzer Financiele Instrumentaria. Bevat een figuur met informatie die terugkomen in de presentatie.
Klik op deze afbeelding om de presentatie te openen

MIT-regeling

De MIT regeling (MKB Innovatiestimulering Regio en Topsector) is expliciet gericht op het stimuleren van innovatie in brede zin bij het MKB. De regeling bestaat uit 5 sub-regelingen die allemaal via het TKI (Topconsortia Kennis en Innovatie) lopen. Drie (haalbaarheid, kennisvoucher en R&D samenwerking) van de vijf regelingen gaan, waar mogelijk, via de regionale afdelingen van het TKI. De andere twee, Netwerkbijeenkomsten en Innovatiemakerlaars lopen via het landelijke TKI bureau. Voor deze laatste twee dient ook op landelijk niveau een passendheidsverklaring (zie onder) te worden aangevraagd. Let op! Sommige van de regelingen zijn populair, de subsidie voor Haalbaarheidsstudies bijvoorbeeld is in het begin van het jaar al snel overvraagd.

Programmatoeslag

Onderzoeksprojecten in samenwerking met NWO, TNO of de verschillende Technische Universiteiten komen mogelijk in aanmerking voor programmatoeslag. Neem contact op met uw relevante onderzoek/kennis partner voor de mogelijkheden en consequenties hiervan.

Projecttoeslag

De regelingen rond PPS project toeslagen zijn gericht op zowel groot, midden en klein bedrijf en zijn bedoeld om onderzoek in publiek-private setting te stimuleren. Om in aanmerking te komen voor toeslag zal een consortium moeten worden gevormd waarbij private partijen met kennisinstellingen samenwerken aan een onderzoeksvraag. Er zal altijd een in cash en/of in kind bijdrage (grofweg 30%) door de private partij(en) moeten worden gedaan om aan de voorwaarden voor deze subsidie te voldoen. Er zijn twee soorten PPS project toeslag regelingen, één aanvraag loopt via het TKI en één doet het consortium rechtstreeks bij RVO. Voor deze laatste zal apart via de Topsector ICT (ddd) een passendheidsverklaring moeten worden aangevraagd.

Passendheidsverklaring

Omdat alle hierboven beschreven regelingen onderdeel uitmaken van het topsectoren beleid zal van elke aanvraag moeten worden vastgesteld of het bijdraagt aan de agenda van de desbetreffende topsector. Subsidieaanvragen die betrekking hebben op de materie rond topsector ICT worden door Ben van Lier gecontroleerd op passendheid bij de KIA ICT. Voor de aanvragen die via het TKI lopen is het aanvragen van de passendheidsverklaring onderdeel van het proces. Voor de aanvragen die niet via het TKI lopen moet het aanvragen van de passendheidsverklaring via de topsector ICT en kunt u mailen aan bijgaande mailadres. Dit laatste geldt voor:

- PPS projecttoeslagen groter dan 2 miljoen die rechtstreeks bij RVO ingediend worden.