Homepage Actueel Holland IT & Smart Industry House op Hannover Messe

Op de jaarlijkse Hannover Messe (24 tot en met 28 april) organiseren Team ICT en Team Smart Industry in de Digital Factory beurshal een eigen Holland IT & Smart Industry House.

De doelen hiervan zijn onder meer exportbevordering voor Nederlandse ICT-organisaties, het verkennen van de mogelijkheden voor samenwerking met organisaties in Duitsland en de promotie van de kennis- en innovatieagenda ICT (dutch digital delta) en de Smart Industry-agenda. Aan de hand van deze doelen hebben Team ICT en het programmabureau van Team Smart Industry een inspirerend programma opgezet.

Kloppende hart van de Hannover Messe
Voor het eerst is Nederland met een paviljoen vertegenwoordigd op de vakbeurs Digital Factory (in hal :sunglasses:. Met dit paviljoen staat Nederland in het kloppende hart van de Hannover Messe. Het paviljoen is een initiatief van Team ICT, Team Smart Industry, de Topsector High-Tech Systemen en Materialen en het Ministerie van Economische Zaken.

Deelnemers in het paviljoen zijn Exact, Serious-VR, programmabureau Smart Industry, Team ICT, TNO, UVS Industry Solutions en het Fieldlab Capella.

De vakbeurs Digital Factory laat de laatste ontwikkelingen zien op het gebied van de digitalisering van de industrie. Deze digitalisering is dé toonaangevende trend van dit moment. We noemen dit Smart Industry. In Duitsland wordt dit Industrie 4.0 genoemd.

Highlights Holland IT & Smart Industry House
In het paviljoen wordt een uitgebreid programma georganiseerd. Hoogtepunten zijn:

Maandag 24 april
09.30 – 10.30 Bezoek van Startup Envoy Prins Constantijn van Oranje en ronde tafel discussie met ICT startups
11.00 – 12.00 Nederland brengt Blockchain naar de Hannover Messe
15.45 – 16.00 Opening Smart Industry Fieldlab Industrial Robotics, met Staatssecretaris Sander Dekker van OCW

Dinsdag 25 april
10.45 – 10.55 Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Festo – Exact
11.00 – 11.25 Presentatie rapport kansen voor de Nederlandse ICT Sector op de Duitse markt en overhandiging aan minister Henk Kamp van Economische Zaken
14.00 -15.00 Presentatie Industrial Dataspace met TNO en Fraunhofer

Woensdag 26 april
13.30- 15.00 Meet the Smart Industry Fieldlabs met de fieldlabs Flexible Manufacturing, Smart Connected Supplier Network, Capella en High Tech Software Competence Centre

Meer informatie:
Herm van der Beek | Ministry of Economic Affairs, Smart Industry | H.vanderBeek@minez.nl | +31 6 11 37 63 14 (voor Smart Industry)

Daniel Frijters | Platform voor Informatiesamenleving (ECP), team ICT | Daniel.Frijters@ecp.nl | +31 6 15 58 28 17 (voor Team ICT)

Ook interessant