Hoe gaat het met ICT-innovatie in Nederland?

Homepage Current Hoe gaat het met ICT-innovatie in Nederland?

Nederland heeft als compact land een goede internationale positie als het aankomt op de kwaliteit van onze netwerken en de mogelijkheden voor bedrijven en inwoners. Zo zijn ruim 887 partijen aangesloten op de AMS-IX. De organisatie die vanuit Amsterdam al 25 jaar bijdraagt aan de stabiliteit, snelheid en betrouwbaarheid van het wereldwijde internet.

Ook qua bedrijvigheid vervult ICT een belangrijke rol voor de Nederlandse economie en in de samenleving. In 2019 zijn 8.975 nieuwe ICT-bedrijven opgericht. Samen met de al gevestigde bedrijven genereerden zij zo’n 4.6% van het Bruto Nationaal Product (BBP).

Maar liefst 542.000 Nederlanders zijn op dit moment werkzaam als ICT-professional verspreid over alle sectoren: landbouw, onderwijs, energie, bouw, etc. Tot 2026 zijn er naar verwachting jaarlijks ruim 58.000 openstaande vacatures voor ICT beroepen.

In onze infographic vindt u een bondig overzicht van de kerncijfers van ICT-innovatie in Nederland, met linken in de infographic naar de bronnen en meer informatie.

Ook interessant