Quantum bijeenkomst ECP

In Delft staat het quantum lab QuTech. Hier wordt onderzoek gedaan naar de quantumcomputer, een supersnelle computer die problemen kan oplossen die de huidige computers nu niet kunnen oplossen. Daarnaast wordt in het lab onderzoek gedaan naar het quantum internet, via deze netwerkverbinding kan quantuminformatie worden verstuurd.

Wil je meer weten over dit onderzoek? Dat kan, want op 4 april organiseert ECP een speciale bijeenkomst bij QuTech. Quantum computing en quantum internet: Wat is het? Welke toepassingen zijn er? En wat is er nodig aan onderzoek en samenwerking om de technologie echt bruikbaar te maken?

ECP Deelnemersspecial: Quantum computing en quantum internet

Datum: Donderdag 4 april 2019
Tijd: 10.00-12.30 uur, met aansluitend een lunch
Locatie: QuTech, Delft

Aanmelden

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos. U kunt zich aanmelden via inschrijfformulier. Na aanmelding rekenen wij op uw komst.

-----------------------

QuTech is het quantuminstituut van de TU Delft en TNO. Deze reeks deelnemersbijeenkomsten wordt door ECP georganiseerd als verkenning van toekomstige samenwerking op dit gebied. Om de kansen van Quantum optimaal te kunnen benutten is samenwerking nodig. Wetenschap, overheid en bedrijfsleven moeten samenwerken rond thema’s als technologie, software, infrastructuur, kennis en vaardigheden, toepassingsmogelijkheden en de maatschappelijke aspecten.

Foto: Marieke de LorijnWebsite evenement: https://ecp.nl/agenda/ecp-deelnemersspecial-quantum-computing-en-quantum-internet/
Datum evenement: donderdag 04 april 2019
Locatie evenement: Delft

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over dutch digital delta