NXTGEN HIGHTECH | Een nieuwe generatie hightech equipment – voor de toekomstige generatie

Website evenement: https://www.hightechnl.nl/agenda/nxtgen-hightech-een-nieuwe-generatie-hightech-equipment-voor-de-toekomstige-generatie/registratie/
Datum evenement: vrijdag 16 april 2021
Locatie evenement: Online

Op vrijdag 16 april van 10.30-11.30 uur organiseert Holland High Tech een uitzending waarin het investeringsprogramma NXTGEN HIGHTECH in de spotlight staat. NXTGEN HIGHTECH focust letterlijk op: “Een nieuwe generatie hightech equipment – voor de toekomstige generatie.” Gericht op duurzaamheid, digitalisering, gezondheid en technologiesoevereiniteit. In de studio belichten de tafelgasten hoe NXTGEN HIGHTECH de Nederlandse hightech equipment industrie een toekomstbestendige boost geeft en daarmee de internationale toppositie behoudt én verder uitbouwt!

Bent u benieuwd naar de nieuwe generatie hightech equipment?
Meld u nu aan voor de online sessie en krijg antwoord op vragen als:

  • Wat betekent NXTGEN HIGHTECH voor mijn ambities?
  • Welke hightech equipment cases zijn interessant voor mij en bieden kansen?
  • Met welke partijen kan ik samenwerken & innoveren in hightech equipment?
  • Hoe vind ik partners voor het opzetten van mijn innovatieproject?

Het investeringsprogramma NXTGEN HIGHTECH bestaat uit drie essentiële onderdelen: verbinden, verdiepen en versterken van het gehele hightech equipment innovatie-systeem.

Programma

Tijdens de online live-uitzending vertellen verschillende tafelgasten informeel over verschillende toepassingsdomeinen, de ambities & kansen, de mogelijkheden, samenwerkingsverbanden en nog veel meer. Host van de live sessie is Marc Hendrikse, voorzitter Topteam Topsector HTSM en de moderatie is in handen van Lieke Lamb, TrendStrateeg & CEO Future Expertise Center.

Sidekick: Tom van der Horst, voorzitter werkgroep NXTGEN HIGHTECH

Aan tafel schuiven onder meer aan:

  • Berend van Meer, LUMC/UTwente | NXTGEN HIGHTECH & Biomedische productietechnologie
  • Niel Truyens, TNO | NXTGEN HIGHTECH & Laser-Satelliet-Communicatie
  • Arno van Mourik, Airborne |”Pioniers in composieten”. Een pakkende Mkb-praktijkcase.

Investeringsprogramma NXTGEN HIGHTECH

Met NXTGEN HIGHTECH realiseert Nederland een structurele versterking van het verdienvermogen; een nieuwe generatie hightech equipment voor de maatschappelijke uitdagingen van de toekomst. Het investeringsplan geeft de hightech equipment industrie een impuls en handvatten om de internationale toppositie verder uit te bouwen. En dan met name in een aantal toepassingsdomeinen, zoals Biomedische Productietechnologie, Laser-Satelliet-Communicatie, Semiconductors, Composieten, Smart Industry, Energietransitie en Agrifood.”

Met NXTGEN HIGHTECH ligt een tastbaar en omvangrijk programma op tafel, waarin de internationaal onderscheidende positie van Nederland kansen biedt om nieuwe bedrijvigheid te ontwikkelen. Het programma biedt met name aan het MKb veel mogelijkheden op de actuele toepassingsdomeinen. Een krachtig verdienmodel als opmaat om de koppositie in de hightech equipment industrie te bekrachtigen!

Aanmelden en registreren

De online live-uitzending is via een MS-Teams link geheel kosteloos te volgen, mits u zich registreert via de website. Tijdens de uitzending is het mogelijk om via de chatfunctie vragen te stelle

The next steps!
De Nederlandse hightechindustrie levert een belangrijke bijdrage aan de welvaart en het verdienvermogen van Nederland. Vanuit het Kernteam Sleuteltechnologie (topsector HTSM, kennisinstellingen en overheden) is er een Breed Gedragen Programma in gang gezet om de volgende generatie High Tech Equipment voor deze industrietak te gaan ontwikkelen. Het webinar ‘The next steps’ (november vorig jaar), introduceerde het programma dat zich richt op de versterking en vernieuwing van de High Tech Equipment sector in Nederland. ‘The next steps’ sorteert voor op de volgende ronde van het groeifonds.