Hannover Messe Challenge 2019

Website evenement: https://www.techniekpact.nl/agenda/HMC2019
Datum evenement: maandag 01 april 2019
Locatie evenement: Hannover Messe

Op maandag en dinsdag 1 en 2 april 2019 organiseert het landelijke netwerk van universiteiten en hogescholen, de regionale VO-HO netwerken, voor de vierde keer de Hannover Messe Challenge (HMC 2019).

Dit tweedaagse evenement is bedoeld voor 4/5 havo en 5/6 vwo leerlingen uit heel Nederland, die geïnteresseerd zijn in innovatie, wetenschap, technologie en ondernemerschap. Tijdens de HMC 2019 ontdekken de deelnemende leerlingen welke kanten ze op kunnen in onder meer de technologie en wat de baanmogelijkheden zijn.

Het programma in het kort:

Dag 1 is een science-dag op de Universiteit Twente (UT) , met lezingen en workshops van topwetenschappers van o.a. prof. dr. ing. Matthias Wessling en prof. mr. Pieter van Vollenhoven.
Dag 2: Na een overnachting op de UT vertrekt het gehele gezelschap op dag 2 met bussen naar de grootste innovatie- en technologiebeurs van de wereld: de Hannover Messe beurs in Duitsland.

Meedoen?
Inschrijven voor leerlingen kan hier.

Ook docenten die graag als docentbegeleider met hun leerlingen mee willen naar de Hannover Messe kunnen zich inschrijven; er is echter beperkt plek voor docentbegeleiders (50 plekken).